dijous, 22 d’abril de 2010

NOVETATS D'ABRIL

HOMES

Els responsables són vint-i-dos homes, creats per una dona, escriptora, valenciana i referent literari, Isabel-Clara Simó. Bromera ha publicat aquest recull de relats breus sobre la condició humana, específicament masculina, des d'una visió genuïnament femenina d'algú que assegura "ser feminista i estar-ne avorrida, perquè hauria de ser una cosa del passat". El resultat: una lectura indefugiblement divertida i absolutament reflexiva.

Homes aconsegueix fer remoure al sofà unes vegades als lectors i d'altres a les lectores, a més de dibuixar-nos subtils somriures per situacions o personatges que ens recorden a alguna persona.

PARA LEER AL ANOCHECER. HISTORIAS DE FANTASMAS
"L'art de Dickens és el més excels que existix: és l'art d'emocionar i d'agradar a tot el que es submergix en la seua lectura" (G. K. Chesterton)

Charles Dickens va estar interessat durant tota la seua vida pels fenòmens misteriosos. La seua natural inclinació cap al drama i el macabre van fer d'ell un extraordinari escriptor de contes de fantasmes. Per a llegir a poqueta nit presenta tretze de les més cèlebres i aborronadores històries de fantasmes escrites per Dickens —«El fantasma en la habitación de la desposada», «El juicio por asesinato», «El guardavías», «Fantasmas de Navidad», «El Capitán Asesino y el pacto con el Diablo», «La visita del señor Testador» o «La casa encantada», entre altres—. Vilans que moren penjats, dones misterioses que encarreguen retrats des del més enllà, marins desapareguts que fan visites inesperades als vius, viatgers victorians que es troben amb sinistres xiquets en foscos casalots… Pur talent gòtic.

TE DARÉ LA TIERRA

"Un gran espectacle d'amor i vilesa, de traïció i aventures, de joc polític en temps foscos"
La Barcelona del segle XI abriga en les seues muralles dos històries marcades pel drama, l'amor i l'ambició.La història d'un jove llaurador que aconseguix canviar el seu destí amb l'esperança de prosperar i fer-se mereixedor de l'amor d'una jove de llinatge, s'entremescla amb la del comte de Barcelona, els amors adúlters de la qual sumixen a la ciutat en un perillós conflicte polític. Una novel·la que unix, amb mestria, ficció i història per a recrear una Barcelona en la que els pactes, el llinatge, les intrigues palatines, l'ambició comercial i la convivència entre religions es tinyen amb les emocions més intenses.D.V.D: BLADE RUNNER. MONTAJE FINALBlade Runner és una pel·lícula de ciència-ficció nord-americana, dirigida per Ridley Scott, estrenada en 1982 i basada, llunyanament, en la novel·la de Philip K. Dick Somien els androides amb ovelles elèctriques? (Do Androids Dream of Electric Sheep? (1968). S'ha convertit en un clàssic de la ciència-ficció i precursora del gènere cyberpunk. Va obtindre dos nominacions als Óscar.

La pel·lícula transcorre en una versió distópica de la ciutat dels Ángeles, EE.UU., durant el mes de novembre del 2019.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada