dimarts, 6 d’abril del 2010

ABRIL....EL MES DEL LLIBRE

Aquest mes està assenyalat en roig en la majoria de calendaris. La raó : tant la festa religiosa de Setmana Santa com les vacances dels estudiants(Pasqua) : mona, catxirulo, processons, misses... tot ompli uns dies que no estan barallats en venir a la biblioteca perquè nosaltres durant el mes d'abril també estem de celebracions:

- Dia Internacional del Llibre Infantil, que es commemora cada 2 d’abril en record del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen, autor d’alguns dels contes infantils més populars

-Dia Internacional del Llibre, l'elecció del dia 23 d'abril (Sant Jordi) com a dia del llibre, procedix de la coincidència de la defunció dels escriptors Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega en la mateixa data l'any 1616, encara que realment no fóra en el mateix dia, pel fet que la data de Shakespeare correspon al calendari julià, que seria el 3 de maig del calendari gregorià i que Cervantes va morir el 22, sent soterrat el 23. També coincidix amb la data de naixement de William Wordsworth i defunció de Josep Pla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada