dissabte, 14 de març del 2009

EDITORIALS VALENCIANES, UNA ESPÈCIE A PROTEGIR




Tot i que són empreses privades, les editorials valencianes tenen molt més de vocació i estima pels llibres que de negoci lucratiu. La seua tasca per donar a conéixer la literatura en valencià és encomiable i admirable i es realitza moltes voltes amb precarietat de mitjans i manca d'ajudes institucionals. En el nostre blog us les anirem presentant periòdicament.

Esta primera resenya la dediquen a Perifèric Edicions, una editorial molt dinàmica situada a Catarroja.

Entre les seues línies editorals, destaquem la de narrativa juvenil, amb autors com Jordi Sierra, Vicent Pallares, Toni Cucarella o Gemma Pasqual.

La resenya dels llibres incorpora informació sobre l'edat adequada per a la lectura i els valors que desenvolupa l'obra. En molts d'ells, a més a més, inclou una proposta didàctica per al treball a l'aula, per fer que la lectura siga més enriquidora encara.

Us recomanem 10.193 Escuma de Mar de Manel Joan i Arinyo, guanyador del premi al millor llibre en valencia l'any 2004. Este llibre el podeu trobar a la biblioteca. Demaneu-li'l a la bibliotecària.


2 comentaris:

  1. Ei, xicones i xicons! Acabo de descobrir els vostre blog i és tot un plaer donar-vos la benvinguda a la blogosfera.

    Ara sé que podem estar en contacte mitjançant el blog. Con us van les animacions lectores? Us recorde que el proper 2 d'abril és el Dia del Llibre Infantil així que podeu aprofitar per a fer cosetes. Tal vegada la xerrada que varem tenir a Montitxelvo us done pistes.

    Acabo de penjar al blog de Poesia Infantil i Juvenil un slide sobre la primavera (se'l podeu baixar i fer tot allò que vullgau amb ell, teniu el meu permís per a copiar i piratejar).

    Ja sabeu, si necessiteu qualsevol cosa estem en contacte.

    Besadetes

    M. Dolores Insa (nick: Sàlvia)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies. ho tindrem en compte.

    Recaets des de Montitxelvo

    ResponElimina