dijous, 22 de juliol del 2010

NOVETAS MES DE JULIOL


Maldito karma, de David Safier.


Maleït karma de David Safi: Una divertida novel.la sobre el secret de la felicitat que ja ha fet riure a un milió de lectors a Alemanya. La presentadora de televisió Kim Lange està en el millor moment de la seva carrera quan pateix un accident i mor aixafada per al lavabo d'una estació espacial russa. En el més enllà, Kim s'assabenta que ha acumulat mal karma al llarg de la seva vida: ha enganyat el seu marit, ha descuidat la seva filla i ha amargat a tots l'envolten. Aviat descobreix quin és el seu càstig: està en un forat, té dues antenes i sis potes ... és una formiga! Kim no té ganes d'anar arrossegant molles de pastís. A més, no pot permetre que el seu marit es consoli amb una altra. Només li queda una sortida: acumular bon karma per ascendir per l'escala de la reencarnació i tornar a ser humana. Però el camí per deixar de ser un insecte i convertir-se en un ésser bípede és dur i està ple de contratemps.





El manuscrito sellado, de Antonio Prieto.

Don Celedonio, després d'haver rebut una quantiosa herència, organitza una reunió amb diversos amics al Parador Nacional de Zafra i encarrega al narrador d'aquesta història que transcriga una crònica d'aquesta convivència. El relat coral d'aquesta trobada serà segellat i guardat a la fabulosa biblioteca del senyor Celedonio per a ús de les generacions futures. A la manera del Decameró de Boccaccio, els diversos personatges d'aquesta novel es refugien al parador per fugir de la decadència de la vida actual i defensar-se de ella mitjançant la persuasió de la paraula. Durant l'estada compartiran la seva incapacitat per adaptar-se al món contemporani, encara que també emergiran les contradiccions i els prejudicis existents entre ells. Aquesta novel constitueix tota una reflexió sobre l'essència de la ficció, la seva profunda rebel.lia davant la realitat i la seva capacitat per apropar-nos a els altres, posar-nos a la seva pell i tractar de comprendre'ls en les seves contradiccions, per conèixer una mica millor a nosaltres mateixos.





Lo que esconde tu nombre, de Clara Sánchez.
El que amaga el teu nom de Clara Sánchez: Un subjugant relat de terror sense efectes sobrenaturals, i és també, i sobretot, una absorbent novel sobre la memòria i la redempció de la culpa. Sandra ha decidit retirar-se a un poble de la costa valenciana: ha deixat la feina i, embarassada, passa els dies intentant ajornar la decisió de què fer amb la seva vida. A la platja coneix a un matrimoni d'octogenaris noruecs que semblen la solució als problemes de Sandra. Julià, un ancià que acaba d'arribar d'Argentina, supervivent del camp d'extermini de Mauthausen, segueix pas a pas les anades i vingudes dels noruecs . Un dia Julián aborda a Sandra i li revela detalls d'un passat que a Sandra només li sonen per alguna pel lícula o algun documental: horrors en blanc i negre que no tenen res a veure amb ella. Encara que el relat de Julián li sembla a Sandra desgavellat, començarà a mirar d'una manera nova als amics, les paraules i els silencis de la parella d'avis, sense adonar-se que la finalitat de la seva innocència està posant la seva vida en perill.





Mantis, de Mercedes Castro.

Quan proves el sabor d'un home, ja no pots parar. Teresa oculta secrets en els seus fogons que aconsegueixen que els seus plats despertin passions, però, malgrat la seva exitosa carrera com a xef, del seu programa de televisió i la seva faceta com a revolucionària escriptora de receptaris, no acaba de sentir-se satisfeta. Potser perquè els seus amants desapareixen sense deixar rastre. Potser per aquest buit de silenci que ningú arriba a reconstruir en el seu passat. Per fugir de la solitud, Teresa s'obliga a buscar un ànima bessona que no acaba de trobar i, decidida a aplacar la seva voracitat, determina abocar-se a la cuina, la seva veritable obsessió. En les seves nits marcades pels records i l'insomni crearà menjars de sabors inoblidables i impossibles d'identificar, tan plens de misteris com la seva vida, tan plens d'enigmes com els ingredients que cap agosarat ha aconseguit desxifrar.







Cautiva a l'Aràbia, de Cristina Morató.

Marga de Andurain, nascuda a Baiona en el si d'una família de la burgesia basca, va tenir una vida absolutament novelesca. Va viure a l'Argentina, i després de la Primera Guerra Mundial es va traslladar amb el seu marit al Caire. Des de llavors va espiar per als britànics, va regentar un hotel a Síria, es va proposar ser la primera occidental que entrés a la Meca, va ser empresonada en un harem, trànsit amb opi al París de l'ocupació nazi i va acabar els seus dies de la mateixa manera en que va viure, quan es disposava a embarcar en la seva última gran aventura al Tànger de finals dels anys quaranta.