dissabte, 28 de febrer del 2009

UN BLOG DE LLIBRES

Remirant entre els blocs de la comarca, n'he trobat un molt interessant.

Esta dedicat a la literatura, en especial, la literatura infantil i juvenil. Amb el nom de Vols Llegir? anima els internautes a endinsar-se en el món apassionant dels llibres, amb recomanacions i informació molt interesant. Per veure este bloc, cliqueu ací.

dijous, 26 de febrer del 2009

ELS MORISCOS

Este any 2009 es commemora el 400 aniversari de l'expulsió dels moriscos. ordenada pel rei Felip III l'any 1609. Esta ordre va afectar greument la nostra comarca, que pràcticament va quedar despoblada, provocant una greu crisi econòmica i social.
Per a recordar els fets, la Universitat de València, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura i amb el patrocini de la Fundació Bancaixa, ha organitzat una exposició monogràfica titulada Entre Terra i Fe.
L'exposició estarà oberta al públic a la Universitat de València, des del 26 de febrer fins el 28 de juny.
És una bona oportunitat per a conéixer els musulmans valencians que van viure a les terres valencianes des de la conquesta cristiana per part de Jaume I fins que van ser expulsats de la que havia segut la seua terra des de feia segles.

dilluns, 16 de febrer del 2009

UN CONTE DE SARAMAGO

A Flor Máis Grande do Mundo (José Saramago) Relato para niños (y adultos) escrito y narrado por José Saramago. Un corto colmado de símbolos y enigmas, destinado a una infancia que crece en un mundo quebrado por el individualismo, la desesperanza y la falta de ideales. Cortometraje de animación intervalométrica combinada con dos dimensiones.
Dirección: / Juan Pablo EtcheverryGuionista: / Juan Pablo Etcheverry(adaptada de "A maior flor do mundo" de José Saramago)Ilustración: / Diego MalloProdución: / Chelo Loureiro

dissabte, 14 de febrer del 2009



UNA NOTÍCIA PER A MARES I PARES




De vegades és difícil saber quines són les millors lectures per als nostres fills i filles.

Per això, les llibreries, biblioteques i altres esntitats fan llistats i guies de lectura que ens ajuden a fer una bona elecció.

En la RUTA DELS LLIBRES us ajudaren, recomanant-vos llibres o llocs on podeu assessorar-vos perquè els vostres fills gaudisquen de bones, divertides i emocionants lectures. Per a obrir boca us recomanen la guia de la fundació Germán Sánchez Ruipérez. Tot i que els llibres recomanats són en castellà, de molts d'ells podeu trobar la traducció al valencià.


dijous, 12 de febrer del 2009



Hui és compleix el 200 aniversari del neixement del gran naturalista Darwin. Els seus treballs van revolucionar la ciència de l'època, amb la teoria de l'evolució de les especies. A través de molts viatges per Amèrica, va recopilar dades que van canviar la concepció del mòn i de la formació de la vida a la terra.


Podeu conéixer més coses del personatge punxant sobre el seu nom.

dimarts, 10 de febrer del 2009

Hola a tots i totes.

Este és el Blog de la Biblioteca pública municipal de Montitxelvo.

A través d'este espai digital us posaren al corrent de ls novetats de la nostra biblioteca: nous llibres i pel·lícules, tallers, propostes, campanyes informatives, etc.

Però també ens permetrà que vosaltres, els usuaris i usuaries de la biblioteca, sigueu protagonistes i ens doneu la vostra opinió sobre el funcionament de la biblio, els llibres que us interessen, les coses que us agradaria que programarem, etc...

La Ruta dels Llibres es presenta com un espai de comunicació entre la biblioteca i els seus usuaris, de forma que siga més participativa, democràtica i oberta.

Us anime a que feu vostre este espai i que participeu activament aportant les vostres idees i projectes, per fer una biblioteca més útil i rica, una biblioteca més vostra.

A ningú se li escapen les limitacions i mancances que patim. Sóm un poble menut i amb pocs recursos. Per això és important la vostra aportació i orientació, de forma que allò que destinem a la biblioteca siga realment el que necessita.

Us esperem a LA RUTA DELS LLIBRES